Om RBU Bohuslän

Välkommen till oss!

Vi träffas flera gånger varje år och hittar på aktiviteter som ALLA kan vara med på. Alla är välkomna oavsett funktionshinder.

Med oss kan våra barn och ungdomar få vara precis som de är. Att det ”oväntade” plötsligt inträffar just på det mest olämpligaste stället, mitt i aktiviteten, ja det är oftast vardagsmat för oss. När det händer möts man istället av vänners hjälpande händer, vänner som förstår exakt hur det kan vara. Det pinsamma blir öppningen på en varm vänskap. Vi är ju många som står bredvid och kan hjälpa till.

Vi ordnar också stående aktiviteter som ridning, vi har 4 ridgrupper och simning flera dagar i veckan. Vi har även möjlighet att erbjuda våra medlemmar musikgympa med en utbildad FMT instruktör tack vare Bångs Stiftelse. From 2014 erbjuder vi bowling varannan söndag i Uddevalls handikappsanpassade bowlinghall. Vi är aktiva på Facebook vilket bl.a. ger våra medlemmar möjlighet att chatta med varandra.

Tillsammans med RBU i hela Sverige arbetar vi för våra barns- & ungdomars rättigheter i samhället. Genom oss kan man hitta stöd såväl fackmässig som en kramande arm.

Ring vårat kansli 0522 – 311 49 eller mejla oss info@rbubohuslan.se